Den siste tida har jeg
sett for meg fettcellene mine som små, iherdige klumper med bittesmå hender som
klamrer seg fast med jerngrep. De små ansiktene har vært ildrøde av
anstrengelse, og de små munnene hardt sammenbitte.. Men jeg har tenkt at den
sterkeste vinner: her er det bare å vente til de blir så slitne at de må glippe
taket. Og i går forestilte jeg meg at de klamret seg så hardt fast at de
begynte å svette. Og når ei fettcelle svetter, da svetter den olje, ikke sant? 8kcal/ml,
det blir sikkert en del, siden det er mange fettceller i kroppen og hvis vi
regner at det er 20 dråper olje i en ml v kroppstemperatur.
Jeg er helt sikker
på at dette bildet gir trøst og mot til de fleste av bloggens lesere!
I går: 37 min 3.9 km 252,4 kcal.
Du leser nå Runkeeper ( skulle
hett Walkkeeper) sin registrering av min søndagstur. Gikk hjemmefra, oppover
til Landfalløybrua, over brua og tilbake langs den veien man kan se fra
stuevinduet mitt og over Sundbrua og hjem.
Jeg gikk så fort som jeg hadde
den onde sjøl i hælene. Og på et vis hadde jeg litt det. «Badevekta-vil-for-søren-ikke–rikke-seg»-
djevelen, hadde jeg der. Og vissheten om at jeg hadde spist alt for mye dagen
før. Middag med rødvin.
Det er sjelden jeg går meg svett.
Men det må jeg jo begynne med. Problemet er jo at jeg er en nytte-vandrer. Jeg
går til steder i stedet for å kjøre bil. Og da passer det seg ikke å komme
svett fram
Men nå var det søndag, og jeg
hadde litt romslig med tid. ( TanteMy er nemlig mye mer travel enn alle som er i
jobb trur.) Jeg må finne en løsning på det der. Egentlig tror jeg det ordner
seg, for nå kan jeg sykle flere av nytte-turene, og tida jeg sparer, kan jeg
bruke til å gå fort og langt (til meg å være).
Og badevekta? Den sa 65.9 da jeg
var oppe som snarest på morrakvisten i dag, og 66.1 da jeg hadde døst en time
til og uten å drikke noe. Nei, jeg aner ikke hvorfor jeg sov på meg 2 hekto.
Kan jeg ha drømt om pannekaker?
Jeg spiste også lite i går. En
enkelt dag på 1100 Kcal er nok greit. Jeg tror jeg hadde traska på meg så mange
endorfiner at jeg syntes det holdt med middag og så Glitre kullsyreholdig vann
til kvelds. ( Drammenserne liker ikke at jeg kaller det «Farris»!)
Å droppe kveldsen er i og for seg
bra. Men 1100 kcal på en dag er bare Ok en gang i blant.
--------------------------
Egentlig skulle jeg skrive om å
lage ferdig mat i flere porsjoner og legge inn på Sparkpople så man kan klikke
en gang når man spiser en porsjon.
Så vi tar litt om det også.
Jeg aner ikke om det er mange
lesere som bruker Sparkpeople. Og jeg har ikke prioritert å se om Grete Rohde
sitt system ligner mye. Men jeg føler at det gjør meg bevisst om
næringsinnholdet i den maten jeg faktisk spiser, framfor å lete etter hva jeg
har lyst på i kaloritabeller og slankespalter. Mentalt sunnere, tror jeg. Men
litt tid tar det.
Salat på glass for flere dager
om gangen.
Daggammel salat er ikke noe, vel?
Når man kutter opp, mister man vitaminer, den grønne salaten blir slapp, og…
Men så kjenner jeg noen som gjør
dette, og det funker. Det gjør at man spiser salat som pga oppkutting i forgårs
har tapt vitaminer i stedet for noe som uansett er mye usunnere. Nemlig.
Du må
bare tenke over hva du legger i bunnen og hva du legger på toppen. Når du skal
spise, heller du det i en tallerken, og først da får salatbladene dressing på
seg.
Fordi jeg ikke liker å bestemme
meg på forhånd for hva jeg skal spise hver dag, lager jeg tre porsjoner om gangen, to
glass og en tallerken, og har da spist det opp i løpet av 3-4 dager.
Du kan f.eks gjøre sånn:
I bunnen: Evt dressing. Som du da
lager rett i glasset. Bønner / kikerter ca
50 g, kanskje det som er 1/3 av en boks som du åpner i sakens anledning.(Ta mer
om du ikke skal ha egg, fisk eller kjøtt i tillegg, ellers blir du ikke mett.) Kinakål.
Den er fast i fisken og tåler å bli våt. Stangselleri likeså. Agurk også. Tomater
legger du langt ned om de er i biter, men små-tomater legger jeg hele i, og
deler i to når jeg spiser. Paprika. Og så salat helt på toppen. ( Du må litt
stort glass for ikke å klemme den sammen. Eller høye bokser.)
Rydd så kjøkkenet en gang i stedet
for tre-fire. Skriv opp ingrediensene i Grouping eller Receipe på Sparkpeople
en gang i stedet for tre-fire. ( Og er du så disiplinert at du alltid lager grunnsalaten
lik, så har du den ferdig lagt inn der så lenge du vil.)
Egg, tunfisk, salatkylling, kald,
røkt makrell eller hva du vil ha i tillegg, må du putte i når du skal spise.
Men du kan jo godt koke et egg eller to til hver porsjon mens du er i gang,
skrelle og ha i en tett boks i kjøleskapet. Ferdigdressing tar jeg på når jeg
spiser. For kanskje føler jeg for å lage den der yoghurtdressingen en dag. Den
passer ikke å lage ferdig og ha i bunnen.
Når du setter deg sulten ned
etter en stri dag en torsdag og du kan ta ut av kjøleskapet et glass salat du
lagde deg for 3 dager siden, da skal jeg love du ikke angrer.
Du kan også lage ei badevektvennlig
gryte og fryse i porsjoner. ( Veldig greit å ha når man ikke har tid til å lage
noe. Slikt ender ellers fort i småspising.) Vei eller mål ingrediensene. Del
gryta i helt like porsjoner og husk hvor mange det var, så ser du hvor mye
næringsstoffer det er i hver porsjon. ( Husk å klemme posene m gryte flate før du
fryser dem, så tiner de raskere.)
Lager man samme grøten hver
morgen og putter oppi litt ulikt, eller rettere sagt likt småtteri, kan
en legge inn oppskrifta i programmet og bare behøve å klikke en gang.
Likeså med bakst.
Nå må jeg gi meg. Skal ta noen
sittøpper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar